Zinvol Zijn
home-pagina

Over Zinvol Zijn

Zinvol Zijn is in 2019 opgericht door Jolanda Waaijer. Met Zinvol Zijn wil zij van betekenis zijn voor mensen en organisaties. Dit kan op individueel, team en organisatieniveau. Haar motto is: Doen waar je blij van wordt, omdat daar de positieve energie zit. En als je doet waar je blij van wordt, werk niet meer voelt als werk. Dat is wat ze met Zinvol Zijn zelf in de praktijk brengt en wat ze iedereen gunt!

Jolanda is op haar best als zij mensen kan helpen in hun persoonlijke ontwikkeling door te coachen en te trainen, als ze kan adviseren over samenwerking- en organisatievraagstukken, teams kan begeleiden om beter en plezieriger met elkaar samen te werken.  Haar drive is om mensen en zaken verder te brengen en het beste eruit te halen. Ze staat voor een persoonlijke aanpak en doet wat nodig is, met een open houding en creatieve oplossingen. Haar overtuiging is dat ieder mens van nature krachtig is. De kunst is om de eigen kracht te ontdekken en de omgeving te creëeren waar deze kracht en de aanwezige kwaliteit het best tot zijn recht komt. Een ontdekkingstocht waar zij graag bij helpt.

In de ruim 25 jaar die Jolanda bij de gemeentelijke overheid heeft gewerkt, heeft zij veel verschillende functies uitgevoerd. De laatste jaren was ze actief als raadsgriffier, gemeentesecretaris en algemeen directeur. Ook is ze landelijk actief geweest als secretaris van het landelijk bestuur van de Vereniging van Griffiers. Jolanda heeft een bedrijfskundige achtergrond. In 2010 heeft ze haar MBA afgerond op Nyenrode Business Universiteit. “Je gaat het pas zien als je het doorhebt”, zo luidde haar afstudeerscriptie. Een onderzoek dat er op gericht was zicht te krijgen op drijfveren van mensen die onderliggend zijn aan weerstandsgedrag en wat nodig is voor een omslag naar doelgericht gedrag. Naast haar werk heeft ze veel ervaring opgedaan als trainer en is ze actief als toezichthouder bij organisaties in de publieke sector.

 

Zinvol Zijn

Wie is Jolanda?

Jolanda is een energieke en gedreven vrouw die gemakkelijk contacten maakt en positief in het leven staat. Ze is graag van betekenis en draagt graag bij aan de ontwikkeling van mensen en het behalen van resultaten. Dat is wat haar energie geeft. Daarom draagt ze de publieke sector ook een warm hart toe, omdat je daar het verschil kunt maken voor mensen. Ze houdt van nieuwe ontwikkelingen en werkt graag aan complexe en uitdagende vraagstukken. Haar kracht is dat ze snel tot de kern komt, zich nieuwe zaken snel eigen maakt en gemakkelijk verbanden legt. Ze is een doorzetter die focus en overzicht houdt en zo doelgericht en daadkrachtig toewerkt naar een resultaat. Door haar jarenlange ervaring op het snijvlak van politiek bestuur en ambtelijke organisatie heeft ze een goede politiek bestuurlijke antenne ontwikkeld.

Samenwerkingen

“Grote dingen worden nooit gedaan door één persoon. Ze worden gedaan door een team van mensen.” Een bekende uitspraak van Steve Jobs. Zinvol Zijn gelooft in de kracht van samenwerken en werkt daarom samen met partners. Zo worden krachten gebundeld en kunnen vanuit het netwerk verschillende kwaliteiten en achtergronden worden ingezet. De partners waarmee Zinvol Zijn samenwerkt zijn:

Volg mij op: